Крохмаль картопляний Екстра, Євросоюз 25кг
- 64 грн/кг - від 1000 кг
Маємо можливість поставляти на склад Вашого підприємства всі види крохмалю об'ємом від 25 кг
Крохмаль ( C 6 H 10 O 5 ) n - полісахариди амілози і амілопектину , мономером яких є альфа - глюкоза . Крохмаль, який синтезується різними рослинами в хлоропластах, під дією світла при фотосинтезі , дещо різниться за структурою зерен, ступеня полімеризації молекул, будовою полімерних ланцюгів і фізико - хімічними властивостями.
Фізичні і хімічні властивості
Несмачний, аморфний порошок білого кольору , нерозчинний в холодній воді. Під мікроскопом видно, що це зернистий порошок; при стисненні порошку крохмалю в руці він видає характерний «скрип», викликаний тертям частинок.
В гарячій воді набухає (розчиняється), утворюючи колоїдний розчин - клейстер ; з розчином йоду утворює з'єднання - включення, яке має синє забарвлення. У воді, при додаванні кислот (розбавлена H 2 SO 4 і ін. ) Як каталізатора , поступово гідролізується зі зменшенням молекулярної маси, з утворенням т. н. «Розчинної крохмалю», декстринів, аж до глюкози .
Молекули крохмалю неоднорідні за розмірами. Крохмаль є сумішшю лінійних і розгалужених макромолекул.
При дії ферментів або нагріванні з кислотами піддається гідролізу. Рівняння: (C 6 H 10 O 5 ) n + nH 2 O - H 2 SO 4 → nC 6 H 12 O 6 .
Якісні реакції:
- Крохмаль, на відміну від глюкози, не дає
реакції срібного дзеркала
;
- Подібно сахарозі, не відновлює гідроксид міді (II);
- Чи взаємодіє з йодом (фарбування в синій колір).
Модифікація крохмалю
В промисловості перетворення крохмалю в глюкозу (процес оцукрювання) відбувається шляхом кип'ятіння його протягом декількох годин з розбавленою сірчаною кислотою (каталітичний вплив сірчаної кислоти на оцукрювання крохмалю було виявлено в 1811 р До. С. Кирхгофом ). Щоб з отриманого розчину видалити сірчану кислоту в нього додають крейда , отримуючи з сірчаної кислоти нерозчинний сульфат кальцію . Останній відфільтровують, і речовина випарюють. Виходить густа солодка маса - крохмальна патока , яка містить крім глюкози значну кількість інших продуктів гідролізу крохмалю.
Патока використовується для приготування кондитерських виробів і для різноманітних технічних цілей.
Якщо потрібно отримати чисту глюкозу, то кип'ятіння крохмалю ведуть довше, ніж досягається більш повне перетворення його в глюкозу. Отриманий після нейтралізації і фільтрування розчин згущують, поки з нього не почнуть випадати кристали глюкози. Також в даний час гідроліз крохмалю виробляють ферментативно , з використанням альфа - амілази для отримання декстринів різної довжини, і глюкоамілази - для подальшого їх гідролізу з отриманням глюкози.
При нагріванні сухого крохмалю до 200 - 250 ° C відбувається часткове його розкладання і виходить суміш менш складних ніж крохмаль полісахаридів ( декстрін і інші).
Фізичне зміна дозволяє отримувати крохмаль з високою здатністю утримувати вологу, що в свою чергу надає кінцевому продукту бажану консистенцію. Модифікований крохмаль не має ніякого відношення до генетично модифікованих організмів , так як є речовиною, а не організмом, і ніяких генів не має.
Також ви можете у нас купити:
- Відро будівельне пластикове 12л, 16л, 20л № 1
- Папір туалетний Обухів № 1
- Емаль ПФ - 115 різних кольорів фасування 0,5, 0,9, 2,8, 25, 30 кг № 1
- Держак для лопати
- Пральний порошок автомат Лотос М в мішках по 9 кг № 1
- Чи взаємодіє з йодом (фарбування в синій колір).
- Подібно сахарозі, не відновлює гідроксид міді (II);