Крохмаль картопляний
- 64 грн/кг - від 1000 кг
Крохмаль - харчовий продукт, білий під мікроскопом зернистий порошок, нерозчинний в холодній воді, в гарячій воді набухає, утворює колоїдний розчин (крохмаль
Крохмаль - харчовий продукт, білий під мікроскопом зернистий порошок, нерозчинний в холодній воді, в гарячій воді набухає, утворює колоїдний розчин (крохмальний клейстер). Крохмаль відкладається в цибулинах, бульбах, плодах, ягодах, а також в листі і стеблах.
Крохмаль становить основну частину найважливіших продуктів харчування: борошна - 75 - 80% , картоплі - 25% . Міститься також в рисі, саго і ін. Він легко перетравлюється в шлунково - кишковому тракті. В шлунковому тракті крохмаль піддається гідролізу і перетворюється в глюкозу, яка засвоюється організмом.
Крохмаль не має смаку. Має відмінний властивістю розчинятися у воді. Зазвичай використовують холодну, так як в гарячій утворюються грудки, які важко подрібнити.