Крохмаль картопляний в / с, екстра
Крохмаль - харчовий продукт, білий під мікроскопом зернистий порошок, нерозчинний в холодній воді, в гарячій воді набухає, утворює колоїдний розчин </ p>
Крохмаль </ p>
Крохмаль - харчовий продукт, білий під мікроскопом зернистий порошок, нерозчинний в холодній воді, в гарячій воді набухає, утворює колоїдний розчин (крохмальний клейстер). Крохмаль відкладається в цибулинах, бульбах, плодах, ягодах, а також в листі і стеблах.
Крохмаль становить основну частину найважливіших продуктів харчування: борошна - 75 - 80%, картоплі - 25%. Міститься також в рисі, саго і ін. Він легко перетравлюється в шлунково - кишковому тракті. В шлунковому тракті крохмаль піддається гідролізу і перетворюється в глюкозу, яка засвоюється організмом. </ P>
Крохмаль не має смаку. Має відмінний властивістю розчинятися у воді. Зазвичай використовують холодну, так як в гарячій утворюються грудки, які важко подрібнити. </ Span>. </ P>