Кислота лимонна, мішки 25 кг.
- 51 грн/кг - від 5000 кг
Лимонна кислота - кристалічна речовина білого кольору, температура плавлення 153 ° C, добре розчинна у воді. </ P>
</ p>
Лимонна кислота (2 - гідрокси - 1,2,3 - пропантрікарбоновая кислота, 3 - гідрокси - 3 - карбоксіпентандіовая) (C6H8O7) - кристалічна речовина білого кольору, температура плавлення 153 ° C, добре розчинна у воді, розчинна в етиловому спирті, малорастворима в діетиловому ефірі. Слабка трёхосновная кислота. Солі та ефіри лимонної кислоти називаються цитратами. </ Strong> </ p>
</ p>
Оскільки цикл трикарбонових кислот використовують при диханні все аеробні організми, то лимонна кислота в певній концентрації міститься в більшості прокаріотів і майже у всіх еукаріотах (переважно в мітохондріях). У найбільшої концентрації вона міститься в ряді рослин: в ягодах, плодах цитрусових, хвої, стеблах махорки, особливо багато її в китайському лимонник і недозрілих лимонах. </ Strong> </ p>
</ p>
Сама кислота, як і її солі (цитрат натрію, цитрат калію, цитрат кальцію), широко використовується як смакова добавка, регулятор кислотності і консервант у харчовій промисловості (харчові добавки E330-Е333), для виробництва напоїв, сухих шипучих напоїв.
Застосовується в медицині, в тому числі в складі коштів, що поліпшують енергетичний обмін (в циклі Кребса).
У косметиці використовується як регулятор кислотності, буфер, хелатуючий агент, для шипучих композицій (ванни).
У нафтовій промисловості при бурінні нафтових і газових свердловин використовується для нейтралізації цементу в розчині (наприклад, після зрізки з цементного моста). Лимонна кислота видаляє іони кальцію з бурового розчину.
При прийомі всередину в невеликих дозах (наприклад, при вживанні цитрусових) активує цикл Кребса, що сприяє прискоренню метаболізму. При похмілля розглядається токсикологами як міра хімічної детоксикації. </ Strong> </ p>
</ p>
</ p>
</ p>
Сама кислота, як і її солі (цитрат натрію, цитрат калію, цитрат кальцію), широко використовується як смакова добавка, регулятор кислотності і консервант у харчовій промисловості (харчові добавки E330-Е333), для виробництва напоїв, сухих шипучих напоїв.
Застосовується в медицині, в тому числі в складі коштів, що поліпшують енергетичний обмін (в циклі Кребса).
У косметиці використовується як регулятор кислотності, буфер, хелатуючий агент, для шипучих композицій (ванни).
У нафтовій промисловості при бурінні нафтових і газових свердловин використовується для нейтралізації цементу в розчині (наприклад, після зрізки з цементного моста). Лимонна кислота видаляє іони кальцію з бурового розчину.
При прийомі всередину в невеликих дозах (наприклад, при вживанні цитрусових) активує цикл Кребса, що сприяє прискоренню метаболізму. При похмілля розглядається токсикологами як міра хімічної детоксикації </ strong> </ p>
</ p>
</ p>